Studio Weltschmerz — Den Haag

“Debat Huis voor Klokkenluiders — Den Haag (studio Weltschmerz)”
https://potkaars.nl/blog/2020/3/04/debat-klokkenluiders-den-haag-studio-weltschmerz

Stan van Houcke wat wil je daar gaan doen? rico. politici interviewen?

Ik deed met verkiezingen mee als kandidaat voor de Tweede Kamer in 2017. Ik heb er toen alles aan gedaan om van binnenuit de macht in Den Haag iets voor elkaar te krijgen. Dat is mislukt.

Zo frustrerend te zien hoe die 150 Kamerleden die wel gekozen zijn niet doen wat ze wel kunnen. Voor mij zijn dat geen interessante gasten maar zij hebben wel verantwoording af te leggen aan de kiezers over hoe ze aan hun ambt invulling geven.

Ik ben journalist geworden die onderzoekt waar het -buiten de Tweede Kamer- gebeurt terwijl het binnenhof verzaakt. Dat wil ik laten zien. Daarom maak ik https://potkaars.nl en maak ik mijn interviews in Weltschmerz.

Café Weltschmerz in Amsterdam is voor mij een podium om met goeie techniek en infra mensen te kunnen interviewen die wél wat doen. Die mensen geven mij hoop. Ik wil dat laten zien aan zo veel mogelijk mensen zodat hun werk meer effect heeft.

Als er eens een politicus is die mij hoop geeft, zal ik die willen interviewen maar ik denk eerder in de setting in Amsterdam dan in Den Haag.

Studio Weltschmerz in Den Haag is voor mij een podium om met meerdere gasten tegelijkertijd in interactie met publiek in debat te kunnen gaan. Omdat het rechtstreeks naast het binnenhof ligt kan ik daar de politiek in direct contrast laten zien met de maatschappij. Dat is mijn ambitie.

Wat ik vanuit de studio in Den Haag zou willen doen is laten zien vanuit de maatschappij wat er gebeurt op het Binnenhof en op het Malieveld. Als er verantwoordelijke politici zijn die de moeite nemen verantwoording af te leggen en mee te praten zijn ze welkom.

Dus ja, ik hoop dat ik er politici te spreken krijg. Dat op de eerste uitzending die ik er maak Omtzigt zomaar kwam binnenlopen en na een tijdje besluit aan te schuiven aan tafel, dat was voor mij superhoopvol.

En dat is waarom ik die interviews maak.

creator of music, teacher, guitarist, parent. Works in ICT at office hours and beyond. @Potkaars @EchteSprookjes. PGP 0x11A04953 https://about.me/ricobrouwer

creator of music, teacher, guitarist, parent. Works in ICT at office hours and beyond. @Potkaars @EchteSprookjes. PGP 0x11A04953 https://about.me/ricobrouwer