‘Ligt aan de inhoud’ hoor ik je denken? Misschien niet, we zijn afgewezen als klant met ons eerste persbericht.

Door Rico Brouwer — perswoordvoerder BPOC2020, 14 december 2020

Geïnspireerd op een vergelijkbaar initiatief in Duitsland startten vader en dochter Pedro en Jade Kuit in september 2020 in Nederland de Buiten Parlementaire Onderzoeks Commissie (BPOC2020).

De commissie bestaat uit vijf leden en neemt sinds oktober verhoren af van expert-getuigen zoals artsen en wetenschappers, over (de gevolgen van) het Coronabeleid van de regering Rutte.

Er begint dan wat belangstelling vanuit de pers te ontstaan, maar het vertrouwen in integere verslaglegging door de…


vanavond begint de nieuwsbrief van @potkaars

(Excuses voor de vertraging aan iedereen die zich al aanmeldde).

Meld je ook aan voor wekelijkse updates in je mailbox (óók als Potkaars wordt weggecensureerd) met het formulier onderaan de website: https://potkaars.nl

potkaars.nl/nieuwsbrief

Rico

eerste nieuwsbrief https://mailchi.mp/dbfe9f4f303c/f4znq92hpp


Potkaars:

September 2018 startte ik samen met Piratenpartij Utrecht de ‘Potkaars — praat met iedereen’ podcast als een soort activist-radio. Ik maakte er zo’n honderd interviews. Sinds december 2018 ging het onafhankelijk van PPU verder. Hoe dat ging staat hier.

Café Weltschmerz:

Toen Potkaars begon, begonnen ook interviews in ‘café Weltschmerz’. Rients Hofstra zocht met zijn ‘alternatief staatsbestel’ een interviewer. We besloten het samen te doen.

Van augustus 2018 tot april 2019 voerde ik achtenvijftig gesprekken in het café. Dat ging gesprek voor gesprek: ik vond een gast, maakte een afspraak en na publicatie, ging het verder.

in mei 2019 ontmoette ik Tweede…


“Debat Huis voor Klokkenluiders — Den Haag (studio Weltschmerz)”
https://potkaars.nl/blog/2020/3/04/debat-klokkenluiders-den-haag-studio-weltschmerz

Stan van Houcke wat wil je daar gaan doen? rico. politici interviewen?

Ik deed met verkiezingen mee als kandidaat voor de Tweede Kamer in 2017. Ik heb er toen alles aan gedaan om van binnenuit de macht in Den Haag iets voor elkaar te krijgen. Dat is mislukt.

Zo frustrerend te zien hoe die 150 Kamerleden die wel gekozen zijn niet doen wat ze wel kunnen. …


Vorige week begon de rechtszaak in Londen over de uitlevering van Julian Assange aan de Verenigde Staten. Als hij wordt uitgeleverd hangt hem daar een gevangenisstraf van 175 jaar boven het hoofd.

Assange publiceerde in 2010 over Amerikaanse oorlogsmisdaden in Irak en Afghanistan. Over specifiek die publicaties gaat deze rechtszaak, niet over de andere publicaties van WikiLeaks.

Als hij wordt uitgeleverd, ontstaat de situatie dat een publicist die vertelde over oorlogsmisdaden wordt uitgeleverd aan het land dat ze beging. Dat maakt dit een beladen proces en het eerste in zijn soort. Met Assange staat ook de vrijheid van pers voor…


bron: reporters online, 27 februari 2020

Afgelopen week was de eerste week van de rechtszaak in Londen over de uitlevering van Julian Assange aan de Verenigde Staten. Als hij wordt uitgeleverd hangt hem daar een gevangenisstraf van 175 jaar boven het hoofd.

De VS willen hem hebben als spion en stellen dat hij met zijn publicaties Amerikaanse levens in gevaar heeft gebracht. Ook zou hij klokkenluider Chelsea Manning hebben geholpen om in een computer in te breken. Assange publiceerde in 2010 over Amerikaanse oorlogsmisdaden in Irak en Afghanistan. Als hij wordt uitgeleverd, ontstaat de situatie dat een publicist die vertelde…


in reactie op een tweet: https://twitter.com/laurana1974/status/1203237473008177152

Ik was heel lang IT’er. Toen eventjes politicus en nu journalist. Van huis uit ben ik docent. Nu probeer ik als journalist/docent mensen mee te nemen op mijn zoektocht, misschien hebben ze er wat aan?

Dat zijn mijn interviews.

Dat ik dat nu zo doe begon met de 2008 crisis toen mensen en instanties elkaar -zoals ik het zag- uit eigenbelang en ego benadeelden op een schaal dat zelfs landen ervan kapot gingen. Met een politieke elite die het behoud van de machtspositie van het grootbedrijf als eerste voorwaarde had en pas daarna een…


videoverslag: https://www.youtube.com/watch?v=8dcd4wyOl6s

Twee weken geleden was de grootste ochtendspits ooit in Nederland en dat kwam door boeren op de weg met hun trekkers. Niet omdat ze de weg blokkeerden zoals in Frankrijk wel eens gebeurt, maar omdat ze op de trekker naar Den Haag gingen. Ze hielden het normale verkeer niet tegen, ze deden er aan mee want ze zouden demonstreren. Daarvoor gingen ze met hun trekkers al ‘s nachts op pad.

Ik vond dat heel heel cool, dat ze dat deden. Het is een flink eind rijden naar Den Haag op de trekker vanuit laten we zeggen, Groningen.

De…


interview bron: café Weltschmerz

Chris Aalberts is een boek aan het schrijven over het Forum voor Democratie. Ik nodigde hem uit om er over te komen vertellen in het online interview kanaal van café Weltschmerz. Directe aanleiding: incidenten op partijbijeenkomsten van FvD tussen Hiddema, Baudet en Aalberts, waar hij op Twitter verslag van deed.

De vorige keer dat ik Chris sprak was november 2018. Aalberts was één van de eerste gasten in mijn eigen podcast: Potkaars die toen net begonnen was. …


(for English scroll down)
Ruim een jaar geleden overleed mijn tante Elly. De dag ervoor was ik er op bezoek. We kletsten en ik vertelde over hoe onze kinderen graag een hondje wilden en dat ze hadden uitgezocht dat het een ‘Eurasiër’ zou worden (dat is een zeg-maar Europees/Aziatisch hondenras dat is ontstaan uit een kruising tussen de Wolfsspits [keeshond], Chow-Chow en Samojeed).

Voor mij was ze ‘tante van de oude toren’ naar de ruïne van de Slotbosse toren van Oosterhout waar ze vroeger vlak bij woonde met haar man. Maar voor onze kinderen was ze ‘tante van het hondje…

Rico Brouwer

creator of music, teacher, guitarist, parent. Works in ICT at office hours and beyond. @Potkaars @EchteSprookjes. PGP 0x11A04953 https://about.me/ricobrouwer

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store